Week 9,10,11 & 12
Door: ZoeLennarts
Blijf op de hoogte en volg Zoë
30 Oktober 2011 | Nederland, Amsterdam
Sorry dat ik zo lang niet geschreven heb. Ik heb gewoon even gewacht totdat ik wat meer te vertellen had.
Alles gaat goed hier. Het begint nu toch eindelijk wat rustiger te worden. Het is de laatste weken toch nog druk geweest met al die zakenmensen.
De vorige keer schreef ik over de veranderingen die zouden worden ingevoerd. Dat is nu langzaam bezig, het restaurant wordt nu ingedeeld in secties voor het diner ( lunch is meestal niet druk genoeg daarvoor ) het werkt erg efficient. Het personeel is nu opgedeeld als volgt: Restaurant manager -> Maitre D -> Chef de rang - > commis waiter. Het fijne aan deze indeling is, dat de chef de rang nu een aantal tafels onder zich heeft en dus precies weet wat die tafels bestellen en zo kunnen er veel fouten worden voorkomen. De Restaurant manager en maitre d houden zoals altijd toezicht op alles wat er op de vloer gebeurd. Verder is er nog niets veranderd op het menu waarbij we moeten uitserveren of flamberen,, maar dat komt misschien nog.
Verder schreef ik ook over het Tennerfest. Ik zal nog even kort vertellen wat het inhoud: bijna alle restaurants/ hotels op het eiland hebben een speciaal menu bedacht, met de beste lokale ingredienten en daarvoor vragen ze een voordelige prijs. Bijvoorbeeld: 2 gangen voor 10 pond en 3 gangen voor 12,50 om zo maar even iets te noemen.
Ik kan jullie vertellen, we genieten er met volle teugen van. We zijn al erg vaak uit eten geweest in verschillende restaurants/ Brasseries en we hebben de heerlijkste gerechten gegeten. Nog 2 weken en het is alweer voorbij, dus nog even genieten.
Daarnaast hadden we afgelopen week hoog bezoek. De eigenaren van de hotelketen en dus van alle 14 hotels kwamen langs, dus extra stress voor de managers en dat was wel een beetje te merken. Alles moest perfect en als ze kwamen eten in het restaurant werden ze geholpen door de managers of maitre ds. Voor de rest zagen we ze niet zo veel, ze waren vooral bezig met vergaderen natuurlijk, en met het nieuwe hotel dat ze hier op het eiland hebben gekocht, Ze willen het veranderen in het beste 4 sterren hotel van het eiland. Vrijdag hadden we de maandelijkse staff teaparty waar de stichtster en president van de hotelketen ( Red Carnation Hotel Collection ) ons toesprak en bedankten voor ons harde werk.
Nog twee weken en dan komt mama en heb ik zelf ook een paar dagen vakantie. Heb er zin in en heb al paar leuke dingen gepland.
Dat was het weer. Ik hoop dat alles goed gaat in Nederland.
hugs and kisses,
Zoë
30 Oktober 2011 - 21:14
Stella:
Zou jij ook zelf moeten flamberen? Klinkt spannend. Zowiezo klint het allemaal heel professioneel, alsof je al jaren niets anders doet...
Ik ben benieuwd wat je gepland hebt voor onze korte vakantie, heb er veel zin in.
Tot gauw, mam -
31 Oktober 2011 - 13:01
Marja:
Hoi Zoë,
Leuk om weer eens wat te horen! Zal wel aardig druk zijn in de hotels/restaurants tijdens het Tennerfest! Zoiets mogen ze hier ook weleens bedenken, is het tenminste weer een beetje betaalbaar om uit eten te gaan!
Ik begrijp dat je moeder juist komt als het Tennerfest is afgelopen, dat is wel jammer.
In ieder geval wens ik jullie beiden heel veel plezier tijdens julllie vrije dagen!!
Groetjes marja -
01 November 2011 - 00:14
Petra En Thijs:
Hoi Zoe,
Leuk voor je dat je moeder komt ( en voor je moeder natuurlijk ) !!
Veel plezier samen !
Dikke kus en heel veel groetjes !!!
01 November 2011 - 07:21
Ms. Novick:
It sounds like you're really learning a lot about the hotel business and how it works!
What do you think of Guernsey? Do you feel like you're are living on a British island? Have you read the book that I highly recommended? It might give you some insight to the island and it is an easy read.
Enjoy your mother's visit! Hopefully she'll bring you all the Dutch treats that you miss.
Love,
Ms. Novick -
01 November 2011 - 12:58
Carla:
He Zoè,
Wij zijn blij dat je het naar je zin hebt
en wensen je moeder en jou een prettige korte vakantie,het is erg leuk jouw verslag elke keer te lezen maakt het allemaal wat duidelijker en je kunt je jouw leven daar meer voorstellen.
Kus van ons allemaal -
08 November 2011 - 00:38
Oma Agaath V D Schee:
Ha Zoe
Heerlijk om je verslagen te lezen, Het geeft me ´n deu sje voe gevoel (ik zeg het fonetisch ik kan geen frans schrijven ) in Els haar Engelse tijd . Gefeliciteert met de verjaardag van je Mams Ze heeft trouwens de kamer veranderd erg gezellig .Stella is erg aan vakantie toe en ook blij je gauw te zien , geniet er samen van heel veel lieve groeten en ´n kusjes Oma -
09 November 2011 - 11:16
Mariëtte:
´t is weer leuk om te lezen! Geniet van je moeders aanwezigheid en werkse!